Is there a way to drop the background from Magic?

Sun Aug 08, 2021 6:14 pm

So, I run Magic through OBS and wanted to use Magic as an overlay to an existing video that is being used in OBS but, without the black box that typically surround the images in Magic. This there a way to do this?
vigostar
 
Posts: 8
Joined: Tue Apr 12, 2016 1:22 am

Re: Is there a way to drop the background from Magic?

Sun Aug 08, 2021 6:46 pm

Make sure "Send alpha Channel" is enabled, assuming you're using spout.
Sadler
 
Posts: 910
Joined: Sat Aug 02, 2014 7:10 pm
Location: London, UK

Re: Is there a way to drop the background from Magic?

Wed Aug 11, 2021 2:39 am

I have that option selected but the background is still showing as black in OBS. Is there something else that needs to be done?
vigostar
 
Posts: 8
Joined: Tue Apr 12, 2016 1:22 am

Re: Is there a way to drop the background from Magic?

Wed Aug 11, 2021 3:05 am

Have you watched this video tutorial?

[media]
Eric
Site Admin
 
Posts: 3208
Joined: Wed Apr 09, 2014 9:28 pm

Re: Is there a way to drop the background from Magic?

Wed Aug 11, 2021 10:23 am

In OBS, for "Spout2 Capture" properties, set 'Composite mode' to 'Premultiplied Alpha'.
Sadler
 
Posts: 910
Joined: Sat Aug 02, 2014 7:10 pm
Location: London, UK

Return to General Discussion

© 2021 Color & Music, LLC • This web site is mobile-friendly