syphon multiple scenes from magic at once

Tue Feb 21, 2017 7:31 pm

I want to bring in more then just the "Main Server" through syphon. Is there a way to syphon more then 1 scene at a time on mac?
thirdeyeprojections
 
Posts: 7
Joined: Tue Feb 21, 2017 7:09 am

Re: syphon multiple scenes from magic at once

Tue Feb 21, 2017 10:49 pm

I do have a Syphon output module I can share with you, but, the caveat is that it doesn't work with Playlist fades. For this reason, we don't include it in the Magic release.

If you don't mind that shortcoming, contact us via our contact page (https://magicmusicvisuals.com/contact) and I'll email it to you.
Eric
Site Admin
 
Posts: 3201
Joined: Wed Apr 09, 2014 9:28 pm

Re: syphon multiple scenes from magic at once

Fri Feb 24, 2017 1:43 am

Eric wrote:I do have a Syphon output module I can share with you, but, the caveat is that it doesn't work with Playlist fades. For this reason, we don't include it in the Magic release.

If you don't mind that shortcoming, contact us via our contact page (https://magicmusicvisuals.com/contact) and I'll email it to you.

Thank you I just did :)
thirdeyeprojections
 
Posts: 7
Joined: Tue Feb 21, 2017 7:09 am

Re: syphon multiple scenes from magic at once

Fri Feb 24, 2017 9:47 pm

i installed the Module but there seems to be an issue.

I added Syphon Server to one of my scenes and in my other programs i am able to see it as Server 1. But when displaying Server 1 and switching out of the scene with the Syphon server to another scene Server 1 freezes.

i tried with both the 32bit and 64 bit version with no difference in result
thirdeyeprojections
 
Posts: 7
Joined: Tue Feb 21, 2017 7:09 am

Re: syphon multiple scenes from magic at once

Fri Feb 24, 2017 9:57 pm

Yes, that's the way it works :). Modules are only used when their scene is active. If you want the SyphonServer to continue to work when you switch to another scene, you have two options:

1) Add another SyphonServer module in every scene you will be using, and set the Server ID to the same value. This is what the Server ID parameter is for.

or

2) Add a Post-Processing scene (Scene > Add/Update Post-Processing Scene), and add the SyphonServer module there. Since every scene will go through the Post-Processing scene, every scene will go through the SyphonServer.
Eric
Site Admin
 
Posts: 3201
Joined: Wed Apr 09, 2014 9:28 pm

Re: syphon multiple scenes from magic at once

Fri Feb 24, 2017 11:54 pm

gotcha thanks
thirdeyeprojections
 
Posts: 7
Joined: Tue Feb 21, 2017 7:09 am

Re: syphon multiple scenes from magic at once

Fri Mar 03, 2017 7:45 am

I would love to get hold of this feature to! Could you send it to me as well?

All the best.
D1gits
 
Posts: 96
Joined: Thu Feb 25, 2016 11:49 am
Location: Stockholm

Re: syphon multiple scenes from magic at once

Fri Mar 03, 2017 6:12 pm

A few people have contacted us about this so I'm just going to post the link here:
https://s3.amazonaws.com/magicmusicvisuals/downloads/SyphonServer.zip

For now it's only compatible with 2.0 (not 2.01b). We only update it after the official releases (not betas).
Eric
Site Admin
 
Posts: 3201
Joined: Wed Apr 09, 2014 9:28 pm

Re: syphon multiple scenes from magic at once

Sat Sep 30, 2017 5:14 am

Is there a spout version of this?
Jaysin
 
Posts: 3
Joined: Sat Sep 30, 2017 4:56 am

Re: syphon multiple scenes from magic at once

Sat Sep 30, 2017 5:30 pm

Yep you can grab the Spout FFGL plugins as part of the overall Spout download package: http://spout.zeal.co/download-spout/
Eric
Site Admin
 
Posts: 3201
Joined: Wed Apr 09, 2014 9:28 pm

Return to Feature Requests

© 2021 Color & Music, LLC • This web site is mobile-friendly