Magic

Music Visuals
https://magicmusicvisuals.com/forums/

Midi controller causing audio bug?

https://magicmusicvisuals.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=2693

Page 1 of 1

Midi controller causing audio bug?

Posted: Mon Oct 18, 2021 3:19 pm
by Razorchriz
Hey! First time poster here, been using Magic for about a year and i finally got around to getting a midi controller, for live use. But as i plug in my Midi controller (Akai lpd8, so nothing fancy) the audio from the playback stops. It works fine as a controller but the audio won't play. I can't find anywhere to check the audio output path either. I've tried restarting magic, creating new projects, and changing the inputs and loading in different sources. The playback won't play, while i have my midi controller plugged in. Any help? :shock:

Re: Midi controller causing audio bug?

Posted: Tue Oct 19, 2021 8:30 am
by Sadler
It is best to have all midi (and audio) hardware plugged in before starting Magic. You can make this more flexible/stable using a virtual midi port. Perhaps a related issue that I have experienced, if I have Bluetooth headphones disconnect while using magic, the play head moves (quickly) but plays nothing. I must restart magic to get audio out again.

Re: Midi controller causing audio bug?

Posted: Sat Oct 23, 2021 3:03 pm
by Razorchriz
Sadler wrote:It is best to have all midi (and audio) hardware plugged in before starting Magic. .


Yep, this sorted me out :D Was just worried because when i plugged it out and restarted it didn't work, but i restarted my PC and plugged everything in before opening Magic and it worked! Thanks :)

All times are UTC
Page 1 of 1