Midi controller causing audio bug?

Mon Oct 18, 2021 3:19 pm

Hey! First time poster here, been using Magic for about a year and i finally got around to getting a midi controller, for live use. But as i plug in my Midi controller (Akai lpd8, so nothing fancy) the audio from the playback stops. It works fine as a controller but the audio won't play. I can't find anywhere to check the audio output path either. I've tried restarting magic, creating new projects, and changing the inputs and loading in different sources. The playback won't play, while i have my midi controller plugged in. Any help? :shock:
Razorchriz
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 18, 2021 3:13 pm

Re: Midi controller causing audio bug?

Tue Oct 19, 2021 8:30 am

It is best to have all midi (and audio) hardware plugged in before starting Magic. You can make this more flexible/stable using a virtual midi port. Perhaps a related issue that I have experienced, if I have Bluetooth headphones disconnect while using magic, the play head moves (quickly) but plays nothing. I must restart magic to get audio out again.
Sadler
 
Posts: 915
Joined: Sat Aug 02, 2014 7:10 pm
Location: London, UK

Re: Midi controller causing audio bug?

Sat Oct 23, 2021 3:03 pm

Sadler wrote:It is best to have all midi (and audio) hardware plugged in before starting Magic. .


Yep, this sorted me out :D Was just worried because when i plugged it out and restarted it didn't work, but i restarted my PC and plugged everything in before opening Magic and it worked! Thanks :)
Razorchriz
 
Posts: 2
Joined: Mon Oct 18, 2021 3:13 pm

Return to General Discussion

© 2021 Color & Music, LLC • This web site is mobile-friendly